Opret ny bruger
Brugernavn
Adgangskode
Glemt adgangskode?
spillere online
Vejledning
Læs om hvordan du deltager i en turnering
Hvad er en turnering?
En turnering er en række sammenkædede kampe i et spil hvor en stor gruppe spillere indbyrdes kæmper om at blive den endegyldige vinder. Turneringerne på Spigo foregår efter "knock out" princippet hvor spillere der taber en kamp ryger ud af turneringen men spillerne der vinder går videre til en ny kamp. Man skal dog blot være blandt den bedste halvdel af spillerne i kampen for at gå videre. Kampene er organiseret i en såkaldt træ-struktur med finalen længst til højre efterfulgt af semifinaler, kvartfinaler osv. Alle deltagere i en turnering giver en lille indsats i form af Spigos som ryger i en pulje. Denne pulje deles af turneringens 3 vindere. I visse særlige turneringer kan der være ekstra præmier tildelt af Spigo.
Tilmelding
Du kan se alle kommende turneringer ved at vælge "Tilmeld" i menuen til venstre. Turneringer åbner for tilmeldinger 30 minutter før de begynder. Åbne turneringer er markeret med status "Åben" i kolonnen helt til højre. Til venstre derfor finder du ofte betegnelsen "Afstemning", hvilket betyder, at de tilmeldte spillere stemmer om, hvilke spilleregler der bruges i turneringen. Dette gøres i turneringens udvidede visning og er f.eks. relevant ved Yatzy, hvor der stemmes om, om man skal spille med 5 el. 6 terninger. For at tilmelde dig en turnering vælger du én i listen, klikker på den og klikker på "Tilmeld turnering" i dens udvidede visning. Bemærk at du kun kan være tilmeldt én turnering ad gangen. De fleste turneringer har en indsats i Spigos som trækkes fra din konto, når du tilmelder dig. Hvis du ombestemmer dig kan du framelde dig igen og får din indsats tilbage. Puljen fordeles til turneringens 3 bedst placerede spillere efter procentsatserne vist under turneringen.
Turnerings påminder
Når du er tilmeldt en turnering kan du hele tiden se hvor længe der er til turneringsstart ved at kigge i turneringspåminderen i menuen til vestre. Påminderen kan ses uanset hvor på Spigo du er. Desuden kan du fra påminderen framelde dig turneringen igen, åbne spillet du skal spille turnering i eller få vist detaljer for turneringen.
Turneringsklar?
Før turneringen starter er det naturligvis vigtigt du sidder klar i spillet. Når der er 5 minutter til turneringsstart vises en stor grøn "Klar" knap i spillets lobby, som du kan trykke på når du kommer ind i lobbyen. Ved at trykke på knappen fortæller du turneringen at du er klar til at deltage. Du vil herefter se en liste af tilmeldte spillere. De halvgennemsigtige navne er tilmeldte spillere der endnu ikke har meldt sig klar. Når der er 5 minutter tilbage til turneringsstart lukkes samtidig for tilmeldinger til turneringen. Skulle der ikke være nok spillere tilmeldt turneringen vil den blive aflyst og de tilmeldte spillere får besked herom og Deres indsats betales tilbage.
Turneringsstart
Når turneringen starter inddeles spillerne i kampe og turneringssystemet begynder at afvikle kampene. Hvis et "skævt" antal spillere er tilmeldt turneringen vil visse spillere blive "seedet" længere oppe i turneringstræet og må derfor vente lidt til de skal spille deres første kamp. Mens man venter på at komme til at spille, kan man holde øje med, hvem der vinder de andre kampe der afvikles samt hvor meget af de kampe man venter på der er spillet. Ved hver kamp vises en procentsats mellem 0 og 100. Når en kamp når 100 % er kampen slut. Man kan også hygge sig med et ventespil mens man venter.
Turneringsafvikling
Selve kampene fungerer som de almindelige spil. Turneringssystemet starter dem automatisk og man kommer automatisk ind i de rigtige kampe. Efter hver kamp går den bedste halvdel af spillerne videre mens resten af spillerne er ude af turneringen. Spiller man f.eks. Yatzy med 4 spillere pr. kamp vil de 2 bedste spillere i hver kamp gå videre. Efter turneringens finale er spillet kåres vinderne med flotte pokaler og får deres andel af puljen af Spigos. Hvis man spiller en turnering med 2 spillere pr. kamp, eksempelvis Bob og Skak, indsættes en ekstra kamp hvor taberne af de to semifinaler kæmper om 3. pladsen og bronzepokalen.
Pokaler
Du kan se alle de pokaler du vinder i turneringer i dit pokalskab, som du finder ved at vælge "Mine pokaler" i menuen til venstre. Kan du samle dem alle sammen? De dygtige spillere med flest pokaler kan ses under "Top spillere".
Præmier
18:00
21:00
13:00
18:00
21:00
Turneringsvindere
13:30
14:00
13:00
13:00
12:30
12:00
11:30
12:00
11:00
10:00
10:30
11:00
10:00
10:00
09:00
08:00
07:00
06:30
05:30
03:30
Spigo v3.1.0911