Spillene
Tips og tricks til at få spillene på Spigo til at virke optimalt
Her kan du læse om, hvordan du får det meste ud af spillene på Spigo. Måske kan du slet ikke få spillene i gang, måske optræder der fejl og mangler i spillene, eller måske virker de ikke helt så godt, som de kunne gøre på grund af en forkert opsætning af din computer. Denne side forsøger at afhjælpe disse ting.

For en vejledning i brugen af de enkelte spil, altså regler og forklaringer om, hvordan man spiller osv., skal du ind under det pågældende spil, du ønsker hjælp til.

Er du sikker på du vil slette denne sektion
Ja
Nej
Hent altid den nyeste version af Java
Alle spillene på Spigo er lavet med et program, der hedder Java. Hvis du har lyst, kan du læse mere om dette program, og teknologien bag, på adressen www.java.com/en/about/ (siden er på engelsk).

Java gør det muligt at spille spil direkte i din browser. Før du kan spille spillene på Spigo, skal du derfor have Java installeret på din computer. Vi råder dig til, at du hele tiden benytter den nyeste version af Java, da det er den vi hele tiden tilpasser alle spillene efter. Nederst på alle sider på Spigo kan du finde et link "Hent Java", som fører dig direkte til hjemmesiden hvorfra Java hentes.

Luk alle browsere
Et rigtig godt trick, når man skal starte et spil, er først at lukke ALLE åbne browser vinduer. Herefter lukker Java nemlig helt ned, og startes så op igen når man går ind på Spigo og ind i et nyt spil. Det frigiver en masse ressourcer til Java, så spillene kan køre optimalt. Man kan se, at Java er lukket helt ned, når det lille Java kaffekop ikon i proceslinien er væk. Ikonet dukker så op igen, når man starter et spil.

Det samme gælder, hvis et spil ikke vil loade, hvilket som regel skyldes, at der er kommet en opdatering til det. Hvis man lukker alle browser vinduer og går ind på Spigo og åbner spillet op igen, tjekker Java nemlig for en ny version af spillet. Dette sker IKKE, hvis ikke alle browser vinduer har været lukket ned.

Luk andre programmer
Hvis du har en langsom computer, kan det hjælpe at lukke andre programmer, som er åbne. Dette burde dog ikke være nødvendigt, hvis du har en nogenlunde stærk computer. Bemærk dog, at nogle programmer og hjemmesider, som er åbne i perioder, kan optage alle ressourcer, hvilket igen kan bevirke, at spillene hakker, fordi de har lavere prioritet.

Se indholdet i Java konsollen (teknisk)
Hvis du oplever fejl og har mistanke om, at det er en alvorlig fejl i enten spillet eller Java, så kan du kigge "ind i maven" på Java ved at kigge i Java konsollen. Java konsollen vises ved at højreklikke på det lille Java ikon, som vises i proceslinien, når Java er startet op. I menuen, der fremkommer ved et højreklik, vælges "Open console". Her, og kun her, udskrives kritiske Java fejl og uforudsete fejl i spillene. Som oftest står der præcis, hvor fejlen er opstået, og det er derfor en kæmpe hjælp for udviklerne af spillene at se dette. Det kan sendes ind via Kundeservice, og en udvikler vil herefter kigge på det.

Det skal dog nævnes, at Spigo benytter sig af et system, der selv sender fejl ind til Spigo. Der sendes på ingen måde personlige oplysninger med, kun Java specifikke ting.